با بهره گيرى از مستند ميلياردرهاى حوزه تكنولوژى (کارآفرین بزرگ)
مستند ميلياردرهاى حوزه تكنولوژى tech billionaires با اينكه سال٢٠٢١ ساخته شده اما هنوز ديدنى است و اطلاعات خوبى درباره ٤ شخصيت تاثيرگذار قرن ٢١، بيل_گيتس ايلان_ماسك جف_بزوس مارك_زاكربرگ ميدهد.
افرادى كه دنيا را با مايكروسافت ويندوز، تسلا، اسپيس، ايكس، پى پال، استارلينك، فيسبوك، اينستاگرام و آمازون تغييرات بسيارى دادهاند، بر زندگى ميلياردها نفر تاثير گذاشتهاند، جمعا بيش از ١٠٠٠ ميليارد دلار ثروت دارند و سالها جزو ثروتمندين افراد بشر و تاريخ بوده و هستند!
من بعد از مشاهده اين ٤ مستند نكاتى بنظرم جالب رسيد كه آنها را باشما هم به اشتراك مى گذارم:
١- اول بايد بدانيم اين كارآفرينان شخصيت هايى خاكسترى هستند، نه آنقدر خيرخواه و بشردوست و بدون اشتباه و نه آنقدر پليد و خودخواه و رياكار! اينها به قول مستند ساز، خلاق، مبتكر، بى باك، ريسك پذير، رقابت جو و جاه طلب هستند.
٢- بر خلاف موضوع مشهور امروز كه برخى جوانان و نوجوانان معتقدند: افراد موفق، معمولا باهوش و درسخوان نبوده اند و فقط هوش هيجانى دارند يا اينكه افراد باهوش به جايى نمى رسند يا درس خواهدن هيچ فايده اى ندارد و…، ليكن اين افراد تاثيرگذار، در دوران نوجوانى و كودكى بسيار باهوش و خلاق و مبتكر و درسخوان بوده اند، نمراتشان در مدرسه بالا بوده، بهترين دانشگاه ها قبول شده اند و حتى بعضى شان مثل بيل گيتس را خرخران گفته اند. اما در عين حال تقريبا همگى بعد از رسيدن به يك هدف عالى، دانشگاه را رها كردهاند! بايد بدانيم چه كسى در كجا با چه موقعيتى و به چه هدفى و با چه چشماندازى دانشگاه را رها كرده است!؟ پس جوانانى كه امروز فكر مى كنند حتما بايد درس نخوانند و حتما دانشگاه نروند تا موفق شوند، احتمالا اشتباه مى كنند. اين تنها ملاك موفقيت نيست!
٣- بيل گيتس و جف بزوس و ايلان ماسك و مارك زاكربرگ همگى براى خود ماموريتى متصور هستند كه البته بايد بدانيم كه اين ماموريت تنها پولدار شدن نيست! آنها رسالت و ماموريت دارند كه دنيا را تغيير دهند، جهان بهترى بسازند، و نه تنها در زمين كه در كل دنيا و سيارات تاثيرگذار باشند.
٤- اينها بسيارصبور، متحمل و به قول معروف پوست كلفت هستند. شكستهاى بسيارى خورده اند متحمل ضرر و زيان شده اند، مثلا ايلان ماسك در موقعيتى تنها ٢ روز تا ورشكستگى كامل فرصت داشته، آنها شكست را جزيي از موفقيت مىدانند، بزرگترين ريسك را ريسك نكردن دانسته و اشتباه را اجتنابناپذير مىدانند؛ بسيار از عموم مردم به دلايل مختلف فحش و ناسزا خوردهاند، بارها از آنها شكايت شده و دادگاهى شدهاند ولى خللى در كارشان وارد نشده و همواره در صورت خطا و اشتباه، بسيار مسئوليت پذيرند و اشتباهات را به ديگران مرتبط نمى دانند و فرافكنى نمىكنند.
٥- در عين اينكه اين كارافرينان در ظاهر، ساده هستند، اما املاك و خانه هاى ميليون دلارى دارند، هزينه سفرها و خدم و حشم و باديگاردهايشان زياد است و اگر هم مثلا زاكربرگ اكثرا يك تي شرت خاكسترى مى پوشد، همان تى شرت ٣٠٠ دلار قيمت دارد، پس بايد بدانيم خيلي هم زاهد و فقيرمآب نيستند!
٦- اين ٤ نفر خصوصا بيل گيتس و زاكربرگ بسيار اهل امور مسئوليت اجتماعى هستند، غير از بزوس، مابقى شان “تعهد بخشش” را امضا كردهاند و اكثر مالشان چه در زمان حيات و چه در زمان بعد از خودشان خرج امور خيريه مىشود و اين سالها بسيار در زمينه امور بهداشتى و درمانى، رفع فقر، كمك به آفريقايى ها، سواد آموزى، تغييرات اقليمى و محيط زيست كمك كردهاند.
٧- با مرور زندگى اين ٤ نفر كه تقريبا همگى در جوانى ميلياردر شدهاند والبته خانواده متوسطى داشتهاند و خيلي هم پولدار نبوده اند، متوجه مىشويم كه در شرايط خوب و با استفاده از فرصتها و تلاش و پشتكار و صبر و تحمل، امكان موفقيت براى خيلى ها در زمينه كارى خودشان موجود است همانطور كه تغييرات بزرگى كه اين افراد در ٢٠ -٣٠ سال گذشته در جهان ايجاد كرده اند همه از تغييرات كوچك و محلى آغاز شده است.
پيشنهاد مى كنم اين مستند را كه در اينترنت و فيليمو و آپارات در دسترس است، حتما مشاهده فرماييد.