گفتارهای حاج حسن آقاجانی
به کوشش: ابوالفضل طریقهدار و سید علی ناظمزاده
بخشی از مقدمه کتاب:
در عرصههای خانوادگی، خصوصی و دولتی، آفتها و روزنههایی وجود دارد که اگر شناسایی و اصلاح نشوند به کیان خانواده و ملک و ملت، لطمههای جبرانناپذیری میزند.
خانوادهها و دولتها و فعالان اقتصادی وتولیدی و تلاشگران درعرصههای فرهنگی و اجتماعی، چارهای جز شناخت صحیح این آفتها و روزنهها و تلاش برای مسدود کردن آن ندارند. مدیر و اعضای هر خانواده باید با عقل و تدبیر، مسیر درستی را برای رونق سرمایه اقتصادی و انسانی پیدا کنند. دولت هم با اهمیت دادن به سیاستگذاری صحیح، سرمایههای انسانی، تجاری و اقتصادی را حفاظت و از آنها در جهت توسعه و آبادانی کشور استفاده کند.
بعد از انتشار سه کتاب قبلی خود با نامهای «درسهایی از یک کارآفر ین موفق»، «کارآفرینی برای جوانان» و «مدیریت منابع انسانی» در این گفتوگوها و بحثهای جدید، آفتهای بهرهوری در زندگی فردی و اجتماعی را بررسی میکنیم. و آنها را در خانوادهها و افراد فعال در کسب و کارهای کوچک و بزرگ و تولیدگران، پیگیری مینماییم. علت این که من به فکر این بحث افتادم این بود که میدیدم در اثر غفلت یا بیتوجهی یا تخصص نداشتن آفتهایی در بدنه خانواده و دولت به وجود میآید و سرمایههای انسانی و اقتصادی ضایع میشود و بهرهوری را دچار مشکل میکند. روال این گفتوگوها به سبک سه کتابهای قبلی است، امیدوارم که مورد قبول واقع شود.
حسن آقاجانی / اسفند ۹۸
فهرست فصلهای کتاب:
- بخش اول: آفت های بهرهوری در عرصه های خانوادگی و خصوصی نداشتن پشتکار
- خودرأیی
- ضررهای خودرأیی
- عجله و شتاب
- آسیبهای جدی عجله
- پراکندهکاری
- راهکارهای دور شدن از پراکنده کاری
- تنبلی و تنپروری
- نتایج ناگواری تنبلی
- ارزش ندادن به وقت
- بخش دوم: آفت های بهره وری در عرصە مدیریتی و تولیدی ضعف در تولید
- ضعف ارتباط میان صنعت و دانشگاه
- بیبرنامگی
- بیتوجهی به اتاق فکر
- ضعف در نظام آموزش و پرورش
- غفلت از منابع طبیعی
- ضعف در توزیع و خدمات
- بینظمی
- بیمبالاتی در مصرف
- بیتوجهی به منابع انسانی
- راهکارهای کلی برای حفظ سرمایهها و استعدادها
- بخش سوم: آفت های اخلاقی بهره وری